Leszcz bierze blisko brzegu

Nocne wędkowanie jest niezwykle pasjonujące. Chodzi tutaj przede wszystkim o klimat i swoistego rodzaju tajemniczość. Polscy wędkarze szczególnie lubią połowy z wykorzystaniem świetlików nakładanych na końcówki spławików.Co łowimy nocą najczęściej? Chyba leszcze. Ten gatunek ryby bowiem w nocy żeruje najaktywniej, a przy tym żeruje blisko brzegu. O ile złowienie dużego leszcza w środku dnia jest dosyć trudną sztuką, to samo wędkowanie w nocy przysparza dużo więcej emocji i… dorodnych sztuk. Leszcz bowiem żeruje całą ławica i żeruje blisko brzegu. Jeśli się uda zanęcić taka ławice na nasze łowisko, to w ciągu chwili możemy wyciągnąć nawet kilka sztuk.Leszcze w nocy najlepiej łowić tuz na granicy trzcinowisk. Jeśli woda w tym miejscy ma mniej niż półtora metra głębokości, to ryby szukać powinniśmy na drugim spadzie, znajduje się on zazwyczaj około dwóch, trzech metrów za granicą trzcin. Tam najlepiej leszcza nęcić, bo na spadach leszcz szuka pokarmu.

Related Post

Soja przed wysiewem Przed wysiewem nasion dobrze jest zaszczepić glebę nitraginą, co umożliwia roślinom pozyskiwanie wolnego azotu z powietrza. Szczepienie takie należy wykonać przez dokładne wymieszanie nitraginy z ziemią w oddzielnym naczyniu, a następnie rozrzucenie jej po całej powierzchni przeznaczonej pod soję i zagrabienie. Soję sieje się w końcu kwietnia lub p...
Wody nam zarastają Wody nam zarastają, ryby karłowacieją, a wędkarze mają kłopot. Oczywiście wpuszczanie amurów nie zawsze daje efekty, bo potem szybko dochodzi do tego, że nie tylko zielsko, ale i trzcinowiska giną, a wówczas w jeziorach zaczyna się prawdziwa głodówka i kolejny problem.Zapewne jest tego wiele powodów, jedyny z nich jest źle prowadzona gospodarka wo...
Odmiany szpinaku Do uprawy wczesnowiosennej i jesiennej używa się odmiany Herma. Rozeta liściowa półwzniesiona, zwarta, duża. Liście okrągławe, karbowane, bardzo ciemnozielone. Rośliny szybko rosną, dość późno wybijają w pędy nasienne. Do uprawy ozimej nadaje się Olbrzym Zimowy, ponieważ jest odmianą o bardzo dużej wytrzymałości na mróz. Można też uprawiać ją na je...
Środowisko na talerzu Środowisko naturalne możemy podziwiać nie tylko za oknem, ale także na naszym talerzu. Zgodnie z regułą, która mówi, że jesteś tym, co jesz, lepiej uważać na wszystkie produkty, jakie spożywamy, ponieważ może mieć to dla nas poważne konsekwencje. Dlatego lepiej zastanowić się nad tym, w jaki sposób natura może się pojawić na naszym talerzu i w nas...
Fasola Fasola jest rośliną roczną uprawianą na suche nasienie i dla niedojrzałych strąków. Jest to roślina ciepłolubna (do dobrego wzrostu powinna mieć temperaturę 16-21°C). Strąki fasoli szparagowej mają dużą wartość odżywczą, zawierają: białko w granicach 1,8-2,8%, witaminy C, B„ B2, PP oraz sole wapnia, fosforu i żelaza. Odmiany żółtostrąkowe są delika...
Szczypiorek Szczypiorek jest rośliną trwałą, która tworzy kępy złożone z maleńkich cebulek. Na jednym miejscu nie powinien jednak rosnąć dłużej niż 4 lata. Szczypiorek nie jest wrażliwy na mrozy i zimuje bardzo dobrze w gruncie bez przykrycia. Rośnie dobrze w miejscach lekko zacienionych i dostatecznie wilgotnych. Zagon nawozi się jesienią przegniłym obornikie...